MediaWatch

Vodaphone vinder slaget om AirTouch

Bell Atlantic annoncerede umiddelbart i det nye år et bud på 45 mia. $ for køb af AirTouch, som er USA's største selvstændige mobiltelefonoperatør med en global kundebase 16,1 millioner kunder. Bell Atlantic, som for nylig købte GTE for 87,5 mia. $, har selv 7,9 millioner mobiltelefonkunder i USA, og ønskede at erhverve AirTouch, fordi de derved kunne konkurrere med AT&T om et landsdækkende net med én pris.

Vodaphone annoncerede umiddelbart efter et bud på 55 mia. $, fordi de primært gerne ville erhverve den europæiske base af AirTouch, således at de fremstod som den største (og indtil videre den eneste pan-europæiske mobiltelefonoperatør) med aktiviteter nord-syd - fra Sverige til Grækenland.

Undervejs har der været spekulationer om hvorvidt spillere som f.eks. BT og Mannesmann og MCI-WorldCom ville byde. Bell Atalantic oppede sit bud undervejs - men den endelige afgørelse faldtaltså i går, og Vodaphone vandt med et bud på 59,7 mia. $.

Det nye selskab kommer til at hedde Vodpahone AirTouch Plc og vil med de samlede aktiviteter kunne nå i milliard mennesker i 23 lande. Ved sammenlægningen udgør den samlede kundebase 23 millioner kunder. Markedet for mobiltelefoni på global basis forventes at være 550 millioner abonnenter i løbet af de næste par år.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs