MediaWatch

Mediabureauer forventer prisstigning på print

Primært for mediegruppen print, men måske også bredere. Den forventede uro på et ellers stabilt marked, sætter overvejelser i gang af, hvorledes markedet udvikler sig i 1999. Flere mediabureauer har givet et bud: Buying director Peter Juul Ottesen, Carat Danmark.: - Vi tror at de nye betingelser vil give anledning til overvejelser blandt de store printkunder af hvorledes pengene fordeles.

Man vil spørge sig selv: Er den indrykning til den pris nødvendig for at nå en given nettodækning? Kan den hentes billigere på TV eller et andet sted? - Måske ser vi den omvendte situation af i år. At printkunder skifter til TV på grund af pris, siger TV-chef Mikael Ostenfeld Initiative Universal. - De store printannoncører får alt andet lige får en fordel ud af de frie handelsbetingelser, mens de små uden tvivl vil opleve prisstigninger på print. Dem i mellemgruppen på 4-5 mio. kroner kan gå begge veje, og det vil være op til deres forhandlingsevner. - Der er ingen tvivl om, at vi går en udfordrende tid i møde med annonceoverenskomstens ophævelse, siger TV-chef Majbritt Krogh Hansen, Mediacentralen. - Både i form af nye indkøbsstrukturer og ændrede priser, som især rammer de mindre annoncører. Om ændringerne på print betyder, at der vil blive allokeret flere annoncekroner til TV, sætter jeg spørgsmålstegn ved, set i lyset af de prisstigninger, som vi allerede har set på visse TV-stationer.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Udsigt til et smalt medieforlig, en ny fiktionsstrategi fra DR, friske tal fra Jysk Fynske Medier og Information, et vaklende flertal for kulturmoms, Heartbeats mister sin direktør, og en statslig styrelse beskyldes for ulovlig deling af artikler. Få et overblik over Mediedanmark med ugens briefing.

Overblik: Sådan er medieaftalerne landet siden 2000

Hvert andet medieforlig siden 2000 har – i grove træk – haft bred politisk opbakning, mens den anden halvdel af forligene er indgået med smalt flertal. Her får du overblik over, hvordan de seneste årtiers forlig er landet.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs