MediaWatch

Lokal-TV håber på forlig

Her ønsker branchen også, at stramme regler løsnes, så der bliver bedre økonomiske rammer til produktion af professionelt lokal-TV. Det er et borgerlig krav, at de otte kanaler i TvDanmark friholdes for den koncessionsafgift, som over to år vil stige fra de nuværende 10 mill. til 25 mill. Pengene går en til pulje øremærket til græsrods-TV.

Den stigende afgift truer TvDanmarks drift, idet afgiften når op på at udgøre en tredjedel af indtægterne. TvDanmark vil også have græsrods-TV væk fra de sendeflader, hvor det underminerer seerunderlaget fra TvDanmark, fordi græsrodsTV kun henvender sig til nogle få tusinder.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs