MediaWatch

Undersøgelse af TV-afstemning

Senest til nytår skal der ligge en rapport der kan bruges til at beslutte, om der også fremover skal holdes seerafstemninger i de danske kabelanlæg.Eller om den digitale udvikling er så langt fremme, at afstemningerne er unødvendige. Afstemninger blev indført af tidligere kulturminister Jytte Hilden for at sikre TV-seerne indflydelse på, hvilke kanaler der skulle være i deres kabler. Sidste års afstemning i Tele Danmark regi gav anledning til diskussion, da afstemningerne også havde visse bivirkninger. Konsulentfirmaet Andersen Management skal nu undersøge for Forskningsministeriet, om den digitale teknik kan give seerne frit valg på egne hylder indenfor en overskuelig fremtid, så afstemningerne eventuelt bliver overflødige.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Kritiseret aftale om rettighedsbetaling lagt på is, mediebureauer kigger efter alternativer til Facebook, DR dropper livekoncerter, podcastbureau udvider med nye formater, og lokale radio- og tv-stationer har fået inddraget deres sendetilladelser. Læs med, når vi gennemgår ugens største mediesager.

Producenter glæder sig over droppet aftale men afblæser ikke krise

En rettighedsaftale, som i måneder har betydet stop for udvikling af fiktion til streamingtjenester, blev torsdag forkastet af Create Denmark, og det er et skridt i den rigtige retning. Det mener bl.a. Producentforeningen. Nu pågår individuelle forhandlinger med tjenesterne, men det risikerer at trække ud til efter sommer, lyder det.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs