MediaWatch

Sportsliste godkendt

EU har godkendt kulturministeriets liste af sportsbegivenheder, som skal sikre at de - set med danske øjne - vigtigste sportsbegivenheder sendes på DR eller TV2. Listen omfatter bl.a. VM og EM fodbold. Problemer vil imidlertid opstå, fordi TV3 har købt rettighederne til EM-kampen mod Wales i juni 1999. TV3 må gerne sende kampen, men skal tilbyde den til DR eller TV2. Kan parterne ikke blive enige om en pris, skal konkurrencestyrelsen fastsætte den. Vil TV3 ikke gå ned i pris, kan sagen ende hos de engelske myndigheder, fordi TV3 har hjemland i England.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs