MediaWatch

Sportsliste godkendt

EU har godkendt kulturministeriets liste af sportsbegivenheder, som skal sikre at de - set med danske øjne - vigtigste sportsbegivenheder sendes på DR eller TV2. Listen omfatter bl.a. VM og EM fodbold. Problemer vil imidlertid opstå, fordi TV3 har købt rettighederne til EM-kampen mod Wales i juni 1999. TV3 må gerne sende kampen, men skal tilbyde den til DR eller TV2. Kan parterne ikke blive enige om en pris, skal konkurrencestyrelsen fastsætte den. Vil TV3 ikke gå ned i pris, kan sagen ende hos de engelske myndigheder, fordi TV3 har hjemland i England.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Kristeligt Dagblads mangeårige chefredaktør takker af, Radio- og tv-nævnet undrer sig over Radio4's lyttertal, og JP/Politikens Hus har offentliggjort bedste regnskab i årevis. Hop med på denne uges catch-up med de vigtigste historier i ugen, der er gået.

Medier nyder godt af nedlagt strejkekasse

JP/Politikens Hus skal have modtaget et tocifret millionbeløb fra Danske Mediers kasse, der blev nedlagt i 2021, da arbejdsgiverforeningen blev en del af Dansk Erhverv.

TV 2 afviser blankt kritik fra Danske Filminstruktører om svigt af dansk film

Dansk Film bliver ikke ladt i stikken af tv-stationerne efter deres filmforpligtelse er afskaffet, siger TV 2's fiktionschef, der går i rette med Danske Filminstruktørers kritik af bl.a. mindre og manglende risikovillig støtte fra DR og TV 2 til dansk film. Samlet er pengene til dansk film ikke blevet mindre, siger hun.

Seneste nyt

Se flere jobs