MediaWatch

Afslag til Sonofon og Tele Danmark

Sonofon og Tele Danmark får ikke lov til at udskyde udbygningen af det nye DCS-1800-net til mobiltelefoner, som de for nylig bad Telestyrelsen om. De to selskabers begrundelse for at ville vente et år ekstra med den aftalte udbygning var, at antallet af kunder, der har anskaffet en GSM-1800 mobiltelefon har været væsentlig mindre end ventet, samtidig med at leveringen af de nye telefoner har været vanskelig. Det er imidlertid ikke begrundelse nok til at give en dispensation fra de udbygningsplaner, som Sonofon og Tele Danmark sammen med de to øvrige udbydere - Telia og Mobilix - indvilgede i at følge, da de i marts sidste år vandt den udbudsrunde, som Telestyrelsen havde sat i værk.

Telestyrelsen skriver i sit afslag til de to selskaber, at argumenter, som er baseret på rene øjeblikkelige driftsøkonomiske betragtninger, ikke berettiger til en dispensation. Dertil kommer, at en dispensation efter Telestyrelsens opfattelse ville være konkurrenceforvridende i forhold til de to andre selskaber, der ikke - som Sonofon og Tele Danmark - har GSM-900 tilladelser.

Endelig påpeger Telestyrelsen, at en dispensation også vil kunne opfattes som diskriminerende over for det selskab, der tabte udbudsrunden sidste år.

Underdirektør i Telestyrelsen, Finn Petersen, minder i en kommentar til afgørelsen om, at det er styrelsens opgave at fremme den fri konkurrence på teleområdet. "Og det er vores vurdering, at denne afgørelse vil bidrage til at fastholde den fri konkurrence, så Danmark fortsat kan have et af de billigste og mest dynamiske mobiltelefon-markeder i Europa", siger han.

Afgørelsen kan ses på Telestyrelsens hjemmeside, www.tst.dk, under punktet 'Telesektoren'.

Mere fra MediaWatch

Tidligere Loud-direktør lancerer nyhedspodcast

Pengene til lanceringen af projektet er de tre måneders løn, som Rasmus Mark Pedersen fik efter at være blevet fyret fra det tidligere Radio Loud. Om et halvt år skal podcasten have økonomi til at ansætte flere medarbejdere.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs