MediaWatch

Afslag til Sonofon og Tele Danmark

Sonofon og Tele Danmark får ikke lov til at udskyde udbygningen af det nye DCS-1800-net til mobiltelefoner, som de for nylig bad Telestyrelsen om. De to selskabers begrundelse for at ville vente et år ekstra med den aftalte udbygning var, at antallet af kunder, der har anskaffet en GSM-1800 mobiltelefon har været væsentlig mindre end ventet, samtidig med at leveringen af de nye telefoner har været vanskelig. Det er imidlertid ikke begrundelse nok til at give en dispensation fra de udbygningsplaner, som Sonofon og Tele Danmark sammen med de to øvrige udbydere - Telia og Mobilix - indvilgede i at følge, da de i marts sidste år vandt den udbudsrunde, som Telestyrelsen havde sat i værk.

Telestyrelsen skriver i sit afslag til de to selskaber, at argumenter, som er baseret på rene øjeblikkelige driftsøkonomiske betragtninger, ikke berettiger til en dispensation. Dertil kommer, at en dispensation efter Telestyrelsens opfattelse ville være konkurrenceforvridende i forhold til de to andre selskaber, der ikke - som Sonofon og Tele Danmark - har GSM-900 tilladelser.

Endelig påpeger Telestyrelsen, at en dispensation også vil kunne opfattes som diskriminerende over for det selskab, der tabte udbudsrunden sidste år.

Underdirektør i Telestyrelsen, Finn Petersen, minder i en kommentar til afgørelsen om, at det er styrelsens opgave at fremme den fri konkurrence på teleområdet. "Og det er vores vurdering, at denne afgørelse vil bidrage til at fastholde den fri konkurrence, så Danmark fortsat kan have et af de billigste og mest dynamiske mobiltelefon-markeder i Europa", siger han.

Afgørelsen kan ses på Telestyrelsens hjemmeside, www.tst.dk, under punktet 'Telesektoren'.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Udsigt til et smalt medieforlig, en ny fiktionsstrategi fra DR, friske tal fra Jysk Fynske Medier og Information, et vaklende flertal for kulturmoms, Heartbeats mister sin direktør, og en statslig styrelse beskyldes for ulovlig deling af artikler. Få et overblik over Mediedanmark med ugens briefing.

Overblik: Sådan er medieaftalerne landet siden 2000

Hvert andet medieforlig siden 2000 har – i grove træk – haft bred politisk opbakning, mens den anden halvdel af forligene er indgået med smalt flertal. Her får du overblik over, hvordan de seneste årtiers forlig er landet.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs