MediaWatch

"Festen" første danske DVD-film

Ser man på filmens billetsalg og på pressens bevågenhed, giver beslutningen mere mening. Det er kun et år siden, at de første DVD-videoer kom på gaden herhjemme. Det var AB-Collection (Scanbox), der trodsede de tekniske problemer og sendte "Evita" ud på DVD og VHS samtidig - om end de tekniske problemer fulgte dem gennem de første måneder.

Nu mener man så tiden er inde til at have premiere på den første danske film på DVD - "Festen". Udbredelsen af DVD-afspillere på det danske marked er stadig begrænset.

Forventningerne svinger fra 10.000 til 15.000 DVD-afspillere ved årets udgang. Dermed kræver det også en helt speciel film for at opnå bare noget, der ligner en succes. At "Festen" er en film, alle taler om - og som der givetvis vil blive refereret til i mange år - gør det sandsynligt, at en stor del af de 10-15.000 vil investere i den på DVD. Det spiller dog også ind, at DVD-premieren vil give ekstra omtale i medierne og dermed støtte salget af VHS-versionen. I øvrigt udnytter man DVD-mediets muligheder for som en option i menuen at indlægge tekstning for hørehæmmede.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs