MediaWatch

Cocom får kapitalindsprøjtning

Teknologien er baseret på den førende standard i Europa, som hedder Digital Video Broadcasting (DVB).

COCOM udvikler bredbåndskabelmodemer, som muliggør Internet-adgang via fællesantenne eller hybridnet, samt et tilsvarende satellitmodem, som muliggør Internet adgang via satellit. I begge tilfælde med hastigheder på op til 1000 gange den et almindelig telefonmodem kan give.

SVC er et svensk venturekapital selskab baseret i Stockholm. SVC's fokusområde for investeringer er IT og SVC disponerer sine investeringer indenfor telekom, data og media. Virksomheden har som mål dels at investere i vækstvirksomheder, og dels at stimulere udviklingen af unge high-tech virksomheder indenfor telekommunikation, data og media.

SVC opnår ved investeringen på $ 1,5 mio. en ejerandel af COCOM A/S på 12.8 %.

Håkon Claesson, SVC Partner, udtaler: "COCOM opfylder alle kriterier for succesfuld investering. COCOM har indtaget en lederposition inden for DVB teknologi. COCOM har et stort internationalt markedspotentiale, idet alle kabel TV systemer inden for de nærmeste år skal udbygges med teknologi til digitale tjenester, såsom Internet service, og sidst - men ikke mindst - COCOM har en ledelse med såvel organisatorisk som international erfaring."

Administrerende direktør i COCOM Henrik Hvidtfeldt udtaler: "Der har fra starten været stor interesse omkring vores kabel og satellitmodemer. Denne interesse er stærkt øget efter at ECCA, sammenslutningen af europæiske kabeloperatører, som i forvejen har valgt DVB som platform, har besluttet at også deres interaktive tjenester skal følge denne standard. Kapitaltilførslen giver COCOM den finansielle styrke, der er nødvendig for at gennemføre den ekspansion, som skal til for at kunne opfylde den voksende efterspørgsel. Vores fokus er nu internationalt salg og markedsføring."

Bestyrelsesformand for COCOM A/S Michael Mathiesen, 2M Invest A/S, udtaler: "Med Slottsbacken som partner i COCOM A/S er det bevis for at COCOM's idegrundlag er bæredygtigt, desuden er det spændende at se skandinaviske investeringer i IT virksomheder med internationalt potentiale. Som skandinaver er vi faktisk både innovative og væsentlige på det internationale data- og telekommunikations marked.".

2M Invest investerede i februar i år $ 1,5 mio. i COCOM A/S ud af fuldtegning på $ 3 mio. og med Slottsbackens investering i COCOM A/S er der nu fuldtegnet.

Mere fra MediaWatch

Aller Media-topchef om nedlæggelse af printmagasin til unge: "Tiden er moden"

Næste år ville ”Vi Unge” som printmagasin være fyldt 60 år. Men fra årsskiftet er den trykte version af magasinet til teenagepiger fortid. Topchef i Aller Media kalder det en ”meget logisk beslutning” og forklarer samtidig, hvad der ligger bag en række andre, større ændringer i Aller Medias redaktionelle setup.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs