MediaWatch

24syv: Go, Ramskov, Go!

Jeg har mange indvendinger i forhold til den nye landsdækkende taleradio fra Berlingske People. Først og fremmest virker det absurd, at staten, som i forvejen sidder på 70-80 procent af radioforbruget i Danmark, nu vil forsøge at æde endnu en bid. Jeg synes heller ikke programkoncepterne og værtseksemplerne i ansøgningen sprudlede af opfindsomhed.

Jeg har mange indvendinger i forhold til den nye landsdækkende taleradio fra Berlingske People.

Først og fremmest virker det absurd, at staten, som i forvejen sidder på 70-80 procent af radioforbruget i Danmark, nu vil forsøge at æde endnu en bid. Jeg synes heller ikke programkoncepterne og værtseksemplerne i ansøgningen sprudlede af opfindsomhed.

Men når jeg læser dagens artikel, hvor nyudnævnte Jørgen Ramskov fortæller om de 20-30 redaktionelle stillinger, han nu skal have besat på radioen - så kildrer det lidt i maven. På den gode måde.

Fra små skvulp ...
Hvis jeg skal være ærlig har det jo gennem de seneste år været svært at hidse sig op over de små bølgeskvulp i den danske medieandedam. Der har været meget, meget langt mellem de spændende projekter og lanceringer, og hverdagen for de danske mediechefer har stort set handlet om at få smørret til at strække længere.

Det gamle råd om, at det er i dårlige tider, man skal træde på speederen for at stjæle markedsandele, er ikke blevet efterlevet herhjemme, hvor vi har skullet glæde os over meget lidt. En relancering her, et nyt logo der, en omallokering af ledelsen der, en outsourcing her.

Gang på gang udkommer fagbladet Journalisten uden en eneste jobannonce, og i de store huse har man næsten over en kam indsnævret fokus til "kerneforretningen." Lysten til at satse er minimal. Retorikken er på plads i Berlingske, hvor der er masser af nye tiltag - men hvor realiteten er, at det er ganske få penge, der flyttes rundt med under bulder og brag.

... til røre i mediedammen
Derfor kommer 24syv som sendt fra himlen. Vi har simpelt hen brug for, at nogen svinger den store rørepind - at nogen tør. At det så sker på statens regning er beskæmmende, men det skal ikke give skår i min barnlige glæde over, at der rent faktisk sker noget... bare et eller andet.

Så derfor denne lille salut, før vi i de kommende uger og måneder sætter kritisk fokus på den nye radio: Go Ramskov, Go!

Mere fra MediaWatch

"Helt generelt synes jeg selvfølgelig, at vi chefredaktører skal stille op"

Principielt bør mediechefer også stille op til kritiske interviews, når medierne forventer det samme af fx politikere, mener Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen, efter kritik fra tidl. statsminister af manglende interviews med B.T.'s ansv. chefredaktør Michael Dyrby i kølvandet på dokumentarfilmen om metoo på TV 2.

Seneste nyt

Se flere jobs