MediaWatch

Brødre indrømmer drab på forsvunden journalist i Amazonas

Britisk journalist lavede research til en ny bog, da han forsvandt i en afsidesliggende dal i Amazonas.

To mistænkte brødre har indrømmet drabet på den forsvundne britiske journalist Dom Phillips og hans brasilianske rejsemakker Bruno Pereira.

Det oplyser brasiliansk politi under et pressemøde onsdag aften ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Onsdag er det også lykkedes politiet at finde frem til nedgravede menneskelige rester, som man er overbevist om stammer fra de to savnede.

Det var de to mistænkte, som ledte politiet på sporet.

Phillips og Pereira var sammen draget til den afsidesliggende Javari-dal i Amazonas for at researche til en ny bog.

De skulle være vendt tilbage fra deres tur for at deltage i et møde søndag den 5. juni. Men de dukkede aldrig op og har siden da været meldt savnet.

57-årige Dom Phillips er blandt andet tilknyttet den britiske avis The Guardian.

Bruno Pereira betragtes som en ekspert i indfødte befolkningsgrupper og har arbejdet for at beskytte deres landområder.

Det er kendt, at han tidligere har modtaget trusler fra skovhuggere og minearbejdere, som forsøger at indtage de indfødtes land.

Vidner har da også fortalt politiet, at Pereira i dagene op til forsvindingen modtog trusler fra den ene af brødrene, der er fisker.

Fiskeren blev anholdt i sidste uge, efter at politiet havde fundet blod på hans båd. Ved samme lejlighed blev der fundet ”organisk materiale”, som siden er blevet undersøgt.

Tirsdag aften blev hans bror slæbt væk af politiet, mistænkt for at stå bag drabet på de to rejsende.

Brasiliens præsident, Jair Bolsonaro, har offentligt været ude og italesætte sagen, der har fået international opmærksomhed.

I sidste uge udtalte han, at de to mænd havde været på et ”eventyr, man ikke anbefaler”.

Senest har Bolsonaro sagt, at de to nu afdøde mænd havde fået en masse fjender, fordi de havde rapporteret om miljømæssige problemer i Amazonas.

Under politiets pressemøde onsdag aften er det blevet gjort klart, at man ikke udelukker, at der kan ske flere anholdelser i sagen.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

B.T. lukker printavisen, cityredaktionerne nedlægges og chefredaktør Jonas Kuld Rathje stopper, Bog & Idé barsler med streamingtjeneste, og DR gentænker kulturdækningen. Det har været en travl uge i Mediedanmark, men du får overblikket over de vigtigste historier lige her.

Den Uafhængige venter øget vækst i 2022 med dyrere abonnement

Radiostationen, der gik i luften i 2020, lagde 20 kr. til abonnementsprisen i marts, hvilket har fået nogle af de betalende lyttere til at falde fra. Medlemstallet ventes dog at vokse og omsætningen stige i indeværende år, vurderer strategichef Kasper Saugmann.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs