MediaWatch

Journalist og forsker er fundet døde i Amazonas-junglen

Dom Phillips og Bruno Pereira forsvandt i forrige weekend i Amazonas. De er mandag fundet døde. Ritzau-telegrammet indeholder ukorrekte oplysninger og er rettet efter opdatering.

Foto: Bruno Kelly/REUTERS/Ritzau Scanpix

Opdateret af Ritzau kl. 15.50: Brasiliens føderale politi afviser rapporter om, at den britiske journalist og forsker er fundet døde.

Den britiske journalist Dom Phillips og den brasilianske forsker Bruno Pereira, der har været forsvundet i Amazonas-junglen, er fundet døde mandag. Det oplyser Phillips’ kone til det brasilianske nyhedsbureau G1.

Det fremgår ikke, præcis hvor de to er fundet, og hvad dødsårsagen er. Dødsfaldet er heller ikke bekræftet af officielle myndigheder.

Duoen var i Amazonas’ afsidesliggende Javari-dal for at researche til en ny bog.

De to skulle være vendt tilbage fra deres tur for at deltage i et møde søndag i forrige uge omkring klokken 9.00 lokal tid.

De dukkede dog aldrig op til mødet og har siden da været forsvundet.

57-årige Dom Phillips var blandt andet tilknyttet den britiske The Guardian. Den 41-årige Bruno Pereira var ekspert i indfødte befolkningsgrupper.

Phillips og Pereira havde angiveligt ”modtaget trusler” inden deres tur. Det oplyser organisationer, der beskæftiger sig med indfødte befolkningsgrupper.

Det oplyses dog ikke yderligere, hvad truslerne skal være bestået af.

Pereira har dybt kendskab til Amazonas’ indfødte folk og har forsøgt at beskytte deres landområder.

Det er kendt, at Pereira tidligere har modtaget trusler fra skovhuggere og minearbejdere, der forsøger at indtage de indfødtes land.

Phillips og Pereira var i 2018 også i Javari-dalen, der ligger langt inde i Amazonas-junglen, for at lave en historie til The Guardian.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Illustreret Videnskab hentede ny chefredaktør med fortid på B.T., Sam Productions meldte om sikker sejlads gennem 2021, inden modvind ramte i 2022, og rundspørge viste begrænset vilje til at betale for podcasts. Dét og meget mere kan du blive klogere på i denne uges overflyvning over mediebranchen.

Flertal vil af med spilreklamer

Et flertal af den danske befolkning mener, at spilreklamer bør forbydes. Det viser en meningsmåling, som Jyllands-Posten har fået lavet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs