MediaWatch

EU-politikere rejser kritik af censur af russiske medier

Danske politikere i EU-parlamentet bakker nu op om kritikken af, at EU i marts valgte at censurere de russiske statsmedier Russia Today og Sputnik.

Foto: Jens Dresling

Siden EU i sidste måned valgte at underlægge den statsejede tv-station Russia Today og søstermediet Sputnik i Rusland censur, så de ikke kan udkomme i EU-landene, har det vakt kritik fra bl.a. mediepersoner og lektorer. Nu støtter flere danske EU-politikere kritikken, skriver Politiken.

”Beslutningen om at censurere RT og Sputnik har meget lidt rod i de værdier, som vi normalt prædiker over for andre, og derfor er det helt forkert,” siger Peter Kofod, der er valgt ind i EU-Parlamentet for Dansk Folkeparti, til avisen.

Han får opbakning fra bl.a. SF’s medlemmer af EU-Parlamentet Margrethe Auken og Kira Marie Peter-Hansen, der mener, at misinformation fra de russiske statsmedier bør bekæmpes med oplysning - ikke censur.

Også fra Enhedslistens medlem Nikolaj Villumsen er der kritik af processen bag beslutningen om at censurere Russia Today og Sputnik, da han mener, at regeringen burde have drøftet beslutningen med Folketingets EU-udvalg, fordi det er så vidtgående et emne, skriver Politiken.

Beslutningen om censureringen af Russia Today og Sputnik blev truffet af EU’s medlemslande i marts.

37 hjemmesider under russiske medier bliver nu blokeret

Mediechefer har ikke forstået hvad Russia Today og Sputnik er

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs