MediaWatch

SDU-profesor får legat på over en million og tager orlov til bogprojekt

Centerleder på Syddansk Universitets journalistuddannelse skal bruge 2022 på en engelsksproget bog om konstruktiv journalistik i Danmark og udland.

Foto: SDU/Agnete Finnemann Scheel

Peter Bro kommer ikke til at stå i spidsen for Center for Journalistik på Syddansk Universitet næste år, hvor han i stedet skal researche og skrive en ny bog om konstruktiv journalistik. Det skriver han selv på Linkedin.

Midlerne til bogen kommer fra Carlbergfondet, der har tildelt Peter Bro et fellowship på 1,159 mio. kr. til projektet, der indtil videre har titlen "Constructive Journalism: Precedents, Principles and Practices."

"Ligeså snart indtaget fra nytårsfesten er svedt ud, er jeg på sagen med den næste engelsk-sprogede bog, og jeg glæder mig bland andet til research-samtaler med de mange dygtige mediefolk, som modigt eksperimenterer med nye former og normer for journalistik," skriver Peter Bro.

Som professor har han udgivet flere bøger både i akademisk og mere populærkulturel regi. Senest har han stået bag "Kunsten at give aha-oplevelser" i 2021 - en komprimeret og opdateret version af "Aha-oplevelsen" fra 2017, som omhandler formidling.

Journalistisk lektor Ralf Andersson er sat ind som centerleder i Peter Bros fravær.

Mere fra MediaWatch

Debat: Mediepolitik uden jordforbindelse

Magter folketing og regering at lave en medieaftale, der kan gennemføres, og vil den fungere i virkelighedens mediemarked? Sporene skræmmer. Den seneste medieaftale fra 2018 er et klart eksempel på, hvor galt det kan gå. Men den var desværre ikke en undtagelse. Sådan lyder det fra rådgiver og tidl. generaldirektør i DR Christian S. Nissen i dette debatindlæg.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs