MediaWatch

Efter anholdelse af norske journalister vil WAN lægge pres på Fifa

Den internationale presseorganisation WAN vil efter anholdelsen af to norske journalister ifløge Danske Medier tage kontakt til til Fifa og Qatars myndigheder for at sikre pressen frie arbejdsvilkår under VM.

Foto: Danske Medier

To norske journalister fra NRK endte med at blive anholdt og afhørt i flere timer af myndighederne i Qatar, da de i november var på reportagetur i landet, der næste år er vært for VM i fodbold.

Episoden, hvor journalisterne også fik frataget deres udstyr, har fået Danske Medier til at tage sagen op i medieorganisationen World Association of News Publishers, WAN.

Ifølge Danske Medier vil organisationen nu lægge pres på det internationale fodboldforbund Fifa, så journalister og medier kan passe deres arbejde og dække slutrunden frit. WAN vil ligeledes tage kontakt til myndighederne i VM-værtslandet.

"Qatars anholdelse af de norske journalister er under al kritik. Når man fra FIFA’s side har valgt at tildele Qatar værtskabet, må man også være med til at tage ansvar for forholdene. Når vi nu står i en situation, hvor der har været massiv kritik af forholdene under forberedelserne til VM, er det selvsagt ikke holdbart, at journalister tilsyneladende ikke kan rapportere om forholdene uden risiko for at blive anholdt. Derfor er jeg glad for, at World Association of News Publishers nu vil tage kontakt til FIFA og myndighederne i Qatar for at få bekræftet, at verdenspressen selvfølgelig skal kunne agere frit under den kommende slutrunde," udtaler direktør for Danske Medier, Mads Brandstrup.

To norske journalister blev anholdt og tilbageholdt i Qatar 

NRK-journalister blev afhørt i flere timer under anholdelse i Qatar

Qatar: Norske journalister filmede ulovligt på privat område 

DJ fraråder journalister at tage til Qatar - Danske Medier vil lade medierne selv afgøre 

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Grønne Aller-regnskaber, tilføjelse til Podimo-top og opgør med techkæmper er blandt strømmene, der formede ugens nyhedslandskab i Mediedanmark. Få et overblik med denne briefing.

Medieklummen: Slip data fri på redaktionen

Ny rapport dokumenterer de positive effekter ved at demokratisere adgangen til data på nyhedsredaktionen. Men desværre hersker der stadig udpræget data-skepsis blandt danske journalister, skriver fellow ved SDU Malte Jørstad i ugens Medieklumme.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs