MediaWatch

Kulturminister drøfter arbejdsmiljø med TV 2-formand efter metoo-dokumentar

Det er chokerende historier om et usundt arbejdsmiljø og ledelsessvigt, der er kommet ud af dokumentaren om sexisme på TV 2, lyder det fra kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen.

Kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen. | Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Den længe ventede dokumentarserie "MeToo: Sexisme bag skærmen" har affødt stor bevågenhed, og nu reagerer kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) også på fortællingerne om TV 2 over for Politiken.

Hun kalder arbejdsmiljøet på den statsejede tv-station, skildret af de 11 medvirkende kvinder i dokumentaren, for "fuldstændig uhørt", og fortæller, at hun vil følge TV 2-ledelsens tiltag for at rette op på kulturen.

"Jeg forventer, at de tager situationen meget alvorligt og vil gøre, hvad de kan, for at vi i fremtiden har et sundt arbejdsmiljø på TV 2. Det har jeg en drøftelse med TV 2’s bestyrelsesformand (Jimmy Maymann red.) om," siger kulturministeren til Politiken, og peger på, at TV 2 har igangsat tiltag for at få bugt med kulturen.

TV 2's bestyrelsesformand, Jimmy Maymann, udtalte i en pressemeddelelse ondsag sin beklagelse og undskyldning til de kvinder, der har oplevet sexisme og grænseoverskridende adfærd fra mandlige chefer, mens de har arbejdet på TV 2.

En advokatundersøgelse pegede sidste år på, at nyhedsafdelingen på TV 2 led under en rå og macho-præget tone og omgangsform. Jimmy Maymann pointerer, at han har tillid til det arbejde, der er sat i gang på TV 2 for at ændre kulturen, vil give resultater.

"Vi er fuldt bevidste om, at dette er et langt sejt træk, men vi er kommet langt, siden arbejdet begyndte, og vi forventer, at vi sammen med alle vores dygtige medarbejdere kan bruge dette til at rykke tættere sammen, ændre kulturen og skabe en sund arbejdsplads med plads til alle," lød det bl.a. fra Jimmy Maymann.

TV 2's bestyrelsesformand undskylder for manglende beskyttelse af kvinder 

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Grønne Aller-regnskaber, tilføjelse til Podimo-top og opgør med techkæmper er blandt strømmene, der formede ugens nyhedslandskab i Mediedanmark. Få et overblik med denne briefing.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs