MediaWatch

Formand: Radio- og tv-nævnet bør have indflydelse på nye udbud

Skal Radio- tv-nævnet spille en mere effektiv rolle i vurderingen af statsfinansierede mediers evne til at leve op til udbudskrav, skal nævnet have indflydelse på rammerne for kravene, mener formand.

Foto: Joachim Adrian

Radio- og tv-nævnets formand, Søren Sandfeld Jakobsen, har mere indflydelse på udbud og sendetilladelser på sin ønskeliste, skriver Politiken.

Avisen har talt med formanden i kølvandet på nævnets afgørelse af Radio Louds plan for at rette op på forhold, der ikke lever op til dab-kanalens sendetilladelse.

"Der skal helt klart være nogle overordnede retningslinjer, som er en politisk beslutning. Men når vi kommer ned i det mere tekniske, tror jeg, vi skal lade nævnet tage over, så alt, der har med drift og udformning af programtilladelse, bliver ordnet på administrativt niveau i nævnet," siger Søren Sandfeld Jakobsen til Politiken.

Han mener, at en større medbestemmelse vil gøre nævnets evne til at vurdere fx kvaliteten af en kanals sendeflade bedre og mere nuanceret, end det er tilfældet med eksempelvis Radio Loud.

I den verserende saga om Radio Loud, har Radio- og tv-nævnet fået en hovedrolle, fordi nævnet har magten til at afgøre den statsfinansierede ungdomskanals skæbne. De mange diskussioner og dispensationsansøgninger fra sendetilladelsen har givet en "voldsom" arbejdsbyrde, har Søren Sandfeld Jakobsen tidligere fortalt til MediaWatch.

I sidste uge gav nævnet grønt lys til en udskiftning i ejerkredsen bag Radio Loud, navneskiftet til 24syv, samt kanalens ledelses plan for at rette ind på en række punkter, hvor dab-kanalen ikke lever op til kravene i sendetilladelsen.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs