MediaWatch

Advokat: Streamingafgift til uddannelse af film- og tv-arbejdere er inden for skiven

Enhedslistens forslag om at pålægge streamingtjenester en afgift på 10 pct. og bruge nogle af pengene på at uddanne arbejdskraft til film- og tv-branchen er inden for EU's juridiske rammer. Det vurderer advokat og tidligere kontorchef i Kulturministeriet Peter Schønning.

Uddannelse af medarbejdere til film- og tv-produktion kan godt finansieres igennem bidrag fra streamingtjenester, vurderer advokat. | Foto: Miriam Dalsgaard/Politiken/Ritzau Scanpix

Enhedslisten har op til de kommende forhandlinger om et nyt medieforlig foreslået at pålægge streamingtjenester en afgift på 10 pct. af omsætningen til oprettelsen af en pulje, som bl.a. skal gå til at løse en udfordring med manglende kvalificeret arbejdskraft i film- og tv-branchen.

Ifølge Peter Schønning, som er advokat med speciale i ophavsret og tidligere kontorchef i Kulturministeriet, er der intet EU-retsligt til hinder for nogen af delene.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Franske medier lander indholdsaftale med Facebook

En forhandlingsalliance, der bl.a. repræsenterer Le Monde og Le Figaro, har netop indgået en aftale med Facebook om visning af journalistisk indhold. Aftalen er et bevis på, hvad der kan opnås gennem løsningsorienteret dialog, siger det sociale medieselskab.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs