MediaWatch

Advokat: Streamingafgift til uddannelse af film- og tv-arbejdere er inden for skiven

Enhedslistens forslag om at pålægge streamingtjenester en afgift på 10 pct. og bruge nogle af pengene på at uddanne arbejdskraft til film- og tv-branchen er inden for EU's juridiske rammer. Det vurderer advokat og tidligere kontorchef i Kulturministeriet Peter Schønning.

Uddannelse af medarbejdere til film- og tv-produktion kan godt finansieres igennem bidrag fra streamingtjenester, vurderer advokat. | Foto: Miriam Dalsgaard/Politiken/Ritzau Scanpix

Enhedslisten har op til de kommende forhandlinger om et nyt medieforlig foreslået at pålægge streamingtjenester en afgift på 10 pct. af omsætningen til oprettelsen af en pulje, som bl.a. skal gå til at løse en udfordring med manglende kvalificeret arbejdskraft i film- og tv-branchen.

Ifølge Peter Schønning, som er advokat med speciale i ophavsret og tidligere kontorchef i Kulturministeriet, er der intet EU-retsligt til hinder for nogen af delene.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Ny rapport om danskernes nyhedsbrug, første skridt mod aftale for DPCMO, startskud på Se og Hør-strategi og et nødopråb fra produktionsbranchen er blandt nogle af ingredienserne, der har sat smag på denne uge i mediebranchen. Få et overblik i ugens briefing.

EU vil kræve strengere kontrol med statslige annoncekroner

I et nyt udspil lægger Europa-Kommissionen nu op til flere krav til gennemsigtighed og fair tildeling, når alt fra regeringer til statsejede virksomheder køber reklameplads hos medierne. Forslaget møder opbakning hos Danske Medier, der dog overordnet ser lovforslaget som dårligt nyt for mediebranchen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs