MediaWatch

Nær rådgiver stopper efter otte år for Mette Frederiksen

Særlig rådgiver i statsministeriet Sara Vad Sørensen vender ikke tilbage efter barsel, skriver ministeriet. Ny særlig rådgiver er udpeget.

Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Særlig rådgiver for statsminister Mette Frederiksen (S) Sara Vad Sørensen har opsagt sin stilling i forbindelse med, at hendes barsel ophører. Ny særlig rådgiver bliver Sofie Findling Andersen.

Det oplyser statsministeriet i en pressemeddelelse.

"Sara er et af de dygtigste mennesker, jeg har arbejdet sammen med. Hun besidder en stor faglig indsigt, der har været uvurderlig i forberedelsen af de politiske udspil, vi præsenterede før valget og efterfølgende i hendes rådgivning af regeringen."

"Derfor ærgrer det mig også, at Sara ikke kommer tilbage efter sin barsel," skriver Mette Frederiksen i meddelelsen.

Sara Vad Sørensen har fulgt Mette Frederiksen i otte år. Hun startede som ministersekretær for hende i beskæftigelsesministeriet og blev efterfølgende politiske assistent, da magten skiftede i 2015, og Mette Frederiksen blev formand for Socialdemokratiet.

Da Mette Frederiksen vandt statsministerposten, blev Sara Vad Sørensen særlig rådgiver i statsministeriets politiske sekretariat. Det skete, da Mette Frederiksen oprettede sit politiske sekretariat.

Her blev Martin Rossen udnævnt til stabschef, mens Martin Justesen og Sara Vad Sørensen blev ansat som særlige rådgivere for at bistå stabschefen med "strategisk prioriterede projekter, kommunikation og koordination med videre".

Siden da har Martin Rossen forladt stillingen. Og efter Sara Vad Sørensen har gjort det samme, er kun Martin Justesen tilbage af det originale rådgivningstriumvirat.

Sofie Findling Andersen har været ansat som barselsvikar for Sara Vad Sørensen og overtager nu stillingen. Hun har tidligere været særlig rådgiver i Erhvervsministeriet.

Det politiske sekretariat består nu at stabschef Martin Justesen, Sofie Findling Andersen og særlig rådgiver Nana Zarthine Christensen.

Privat er Sara Vad Sørensen gift med beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S). De har netop fået deres andet barn.

/ritzau/

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Bornholms Tidende er sendt ud i spare- og fyringsrunde, DR's dramachef blev afskediget, og Louds nye programdirektør varslede store forandringer for den unge radio. Få overblikket over en travl uge i den danske mediebranche.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs