MediaWatch

Danmark er inviteret med i front mod techgiganter

Ifølge kulturminister Joy Mogensen (S) er Danmark inviteret med i en koalition af lande, der på hver sin vis er i front i forhold til at sikre kultur og medier i en tid med pres fra techselskaber.

Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Den canadiske kulturminister, Steven Guilbeault, har taget initiativ til en mindre koalition af lande, der skal skabe grundlag for nye internationale aftaler, der regulerer store techselskaber - og Danmark er inviteret med. Det skriver Politiken.

Kredsen består af foreløbigt af Canada, Tyskland, Frankrig, Australien og Finland som hver har taget skridt i retning af at sikre det nationale kulturlivs - herunder mediernes - interesser over for de internationale techselskaber. Danmark er inviteret med efter opdateringen af ophavsretsloven, der har givet særlig tilladelse til, at landets medier må gå sammen om en forening, der skal stå for kollektiv forhandling af rettighedsbetaling for brug af mediers indhold på platforme som Google og Facebook.

Joy Mogensen har ifølge Politiken ikke på stående fod kunnet takke endeligt ja til invitationen, men er "stærkt interesseret", skriver avisen.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Radio Loud er snart no more, mens sportslisten skal genoplives, hvis det står til kulturministeren. Brancheorganisationer råbte vagt i gevær over nyt lovforslag om moms på rettigheder, en tv-status blev gjort op, og Frankfurt Bogmesse vendte tilbage i fysisk form. Alt det og meget mere i ugens overblik over slagets gang i mediebranchen. (Rettet)

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs