MediaWatch

Tidligere kulturminister: DF's "hævntogt" førte til lukningen af Radio24syv

Daværende kulturminister Mette Bock udtaler i et interview om sin embedsperiode, at det var en "farce" men Dansk Folkeparti som hovedperson, der endte med at lukke Radio24syv.

Tidligere kulturminster Mette Bock. | Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Det skorter ikke på lidet flatterende tillægsord, når tidligere kulturminister Mette Bock (LA) skal beskrive forhandlingerne med daværende støtteparti Dansk Folkeparti omkring den medieaftale, der bl.a. førte til lukningen af Radio24syv.

I et interview med Berlingske kalder hun det bl.a. "patetisk" og et udtryk for DF's "magtarrogance", at partiet afkrævede, at 70 pct. af radiokanalens medarbejdere skulle arbejde mindst 110 kilometer fra København.

"Hele opgøret om udbuddet – som altså var en bunden opgave – blev gjort til en farce med Dansk Folkepartis kilometerkrav (om stationens geografiske placering, red.) og ønske om at beslutte, hvilke og hvor mange medarbejdere, der skulle placeres hvor. De ønskede at kravle helt ind i direktionsrummet og på redaktionen. For Dansk Folkeparti var det dels et hævntogt, dels et ønske om at tvinge stationen uden for hovedstaden og dels en ren magtdemonstration – Dansk Folkeparti krævede det bare for at vise, de kunne," skriver hun til Berlingske.

Mette Bocks udtalelser kommer, efter at Venstres nye kulturordfører, Jan E. Jørgensen, for nyligt tog bladet fra munden omkring flere af Venstres centrale kulturpolitiske beslutninger - han mener bl.a., at lukningen af Radio27syv var "forfejlet".

Mere fra MediaWatch

Facebook lancerer podcast-funktion

Podcastproducenter får en ny kanal at nå potentielle lyttere på, når den sociale medieplatform i næste uge introducerer en særskilt podcast-funktion.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs