MediaWatch

Venstres nye kulturordfører: Lukning af Radio 24syv var "helt forfejlet"

Blå kulturpolitik har i de seneste år handlet for meget om nedskæringer, mener Venstres nye kulturordfører, der ærgrer sig over besparelseskursen overfor DR og lukning af Radio 24syv.

Foto: Jens Dresling

Venstres er over de seneste år kommet ind på en forkert kulturpolitisk linje, mener partiets nye kulturordfører Jan E. Jørgensen, og det er der behov for at tage et opgør om.

Det siger han til Berlingske

"Historisk har kultur betydet ekstremt meget for Venstre. Men hvis jeg går ud på gaden og spørger 100 tilfældigt forbipasserende, er det ikke der, vi er i folks bevidsthed. Til gengæld ses vi som nogen, der mere vægter regneark og besparelser," siger han.

Når han ser tilbage på Venstres kulturpolitik over de seneste år, er der især tre punkter, der ærger ham: De voldsomme besparelser i DR, nedlukningen af Radio 24syv, samt omprioriteringsbidraget, der kostede dyrt i et offentlige kulturliv.

Mere fra MediaWatch

Facebook lancerer podcast-funktion

Podcastproducenter får en ny kanal at nå potentielle lyttere på, når den sociale medieplatform i næste uge introducerer en særskilt podcast-funktion.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs