MediaWatch

Danske Medier ser positivt på udmelding om mere regional mediestøtte

Regeringen lægger op til en omfordeling af mediestøtten til fordel for lokalmedierne, og det falder i god jord hos Danske Medier. Konstitueret direktør ser også muligheder i public service-samarbejder, men mener, det skal bestemmes lokalt.

Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Som led i regeringens udspil om at styrke lokalsamfundene skal mediestøtte omfordeles. Mere af støtten skal gå til lokale frem for nationale medier, sagde kulturminister Joy Mogensen tidligere torsdag til Ritzau, forud for regeringens præsentation af udspillet kl. 13.

Den udmelding flugter med takterne, de private mediers organisation, Danske Medier, har lagt frem i et medieudspil tidligere på året. Her lægger organisationen op til, at loftet, for hvor meget et medie kan modtage i mediestøtte, sænkes fra 17,5 mio. kr. i dag til 14 mio. kr. for at allokere en større bid af puljen til de regionale og lokale medier.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Top 20: OL-håndbold og sejlsport trak flest seere

TV 2's nye underholdningsprogram "Først og sidst" tabte sin førerposition fra forrige uge til en række OL-opgør, som skubbede andre formater ned af listen. OL stod for 12 af 20 udsendelser i Kantar Gallups liste over sidste uges 20 mest sete liveprogrammer.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs