MediaWatch

Kulturminister overhaler nordiske lande i at yde krisehjælp til kulturliv

Mens kulturminister Joy Mogensen (S) har fået kritik fra flere kanter for sin håndtering af kulturens vilkår under coronakrisen, viser ny rapport fra Nordisk Råd, at det danske kulturliv faktisk har fået væsentlig mere støtte end naboerne i Sverige, Norge og Finland.

Foto: Tim Kildeborg Jensen

Kulturaktører har stået i kø for at kritisere kulturminister Joy Mogensen (S) for bl.a. at være fodslæbende med at sikre økonomisk hjælp til et presset kulturliv under coronakrisen, men de tørre tal i en ny opgørelse fra Nordisk Råd viser, at kulturen under den danske minister har fået væsentlig mere hjælp end i Norge, Sverige og Finland, skriver Berlingske.

Faktisk er Danmark det land i Norden, der målt på fire parametre – bl.a. målt i kroner og ører, støttebeløbets størrelse per indbygger, beløbet størrelse per ansat i sektoren og som pct. af bruttonationalproduktet –  i 2020 gav flest støttekroner til kulturen under coronapandemien.

"Rapporten fra Nordisk Råd viser det, jeg nok har haft på fornemmelsen: Nemlig at vi faktisk har været ret gode til at støtte kulturen i Danmark – også sammenlignet med andre lande, som vi normalt sammenligner os med," siger Joy Mogensen til Berlingske.

Konkret er der i Danmark brugt 3,3 mia. kr. på at støtte kultursektoren, mens beløbet i Sverige er 1,8 mia. kr. og i Finland 800 mio. kr.

Regeringen vil kickstarte kulturliv med 315 mio. kr. 

Mere fra MediaWatch

16 medarbejdere fratræder på Jyllands-Posten

Syv journalistiske medarbejdere forlader avisen, mens yderligere ni medarbejdere er blevet opsagt - herunder en redaktionel analysechef. Derudover lukker Jyllands-Posten for kommentarsporet på Facebook. (Opdateret)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs