MediaWatch

Konsulentvirksomhed indgiver klage til EU over DR's tekstnyheder

EU-Kommissionen har rettet henvendelse til Kulturministeriet, efter der er indgivet en klage over DR's online aktiviteter og den statslige finansiering af det. Ifølge klageren er der tale om ulovlig støtte.

Kulturminister Joy Mogensen skal redegør for støtten til DR's online tekstnyheder over for EU, efter der er indgivet en klage over aktiviteterne | Foto: Lars Poulsen

En anonym klage sætter på ny fokus på en årelang debat mellem de private medier og statsfinansierede DR om sidstnævntes online aktiviteter som nyhedsmedie. For er det konkurrenceforvridende, når dr.dk skriver nyheder, som alle kan tilgå - uden at skulle betale for indhold med abonnement eller data?

Klagen er indgivet af konsulentvirksomheden Copenhagen Economics på vegne af en anonym klient og sendt til EU-Kommissionen. Kommissionen har på den baggrund bedt Kulturminister Joy Mogensen (S) om en redegørelse, hvilket ministeren mandag har orienteret kulturudvalget om.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Ny Zetland-chefredaktør, redning af radiokanaler og Radio Loud 2.0 har været ingredienserne i denne uges mediegryderet. Få stillet sulten med vores sammenkog af de vigtigste historier i denne briefing.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs