MediaWatch

Filmchefer: Ny ophavsretslov gør det ikke alene

Kulturminister Joy Mogensens udspil til en ny ophavsretslov tager kun hånd om en del af problemet med techselskabers påvirkning af den danske mediekultur, lyder det fra to filmchefer, der vil have regeringen til at opkræve techskat.

Foto: Lars Poulsen/Ritzau Scanpix

Regeringens forslag om at ændre ophavsretsloven til at give medier ret til at forhandle en licensaftale med techselskaber for på den måde at sikre betaling for deres indhold, er et godt tiltag - men ikke godt nok. Sådan lyder det i et debatindlæg af Steen Risom og Klaus Hansen, der er hhv. konstitueret chef, Den Vestdanske Filmpulje og direktør, Filmfyn, på Altinget.

De kalder på, der også bliver gjort alvor af de tanker om at indføre en beskatning af techselskaber, som flere gange er luftet af politikerne, og at en del af skatteprovenuet herfra bliver afsat til at understøtte udviklingen af danskproduceret indhold.

"Med et kulturbidrag fra streamingtjenesterne, der er med til at sikre branchens egenudvikling af nye dokumentar- og tv-serier, vil der være taget et vigtigt første skridt i at gøre en væsentlig del af techgiganterne medansvarlig for sikring og udvikling af dansk kultur," skriver Steen Risom og Klaus Hansen i indlægget.

Lovforslag til en ændring af ophavsretten var tirsdag til førstebehandling i Folketinget. Udspillet udspringer af to EU-direktiver, der skal være implementeret i dansk lov senest 7. juni.

Producenter til politikere: Sørg for at nye copyright-regler også gælder techgiganter 

Mere fra MediaWatch

TV 2-ansatte bruger efteruddannelsesdage på kulturforbedring

TV 2 Nyhedernes ansatte bliver trukket to uddannelsesdage på kurser, der skal forbedre arbejdsmiljøet efter sidste års fokus på kulturproblemer og en hård tone i afdelingen. Det sker efter aftale med tillidsfolk og er en fælles investering i arbejdet, siger hovedtillidsrepræsentant.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs