MediaWatch

Vestager vil bruge 1100 milliarder kroner på digital omstilling

20 pct. af EU's genopretningsfond efter coronakrisen skal gå til digital omstilling, lyder det fra Margrethe Vestager.

Foto: Olivier Hoslet/AFP / POOL

EU skal ifølge EU-kommissionens næstformand, Margrethe Vestager, bruge omtrent 20 pct. af unionens genopretningsfond efter coronakrisen, hvilket svarer til 1100 mia. kr., på digital omstilling, skriver Politiken.

Den danske kommissær fremlagde tirsdag en ti-årsplan, der skal sikre digital suverænitet i Europa, og her fremgik det blandt andet, at EU-landene ikke skal være "afhængige af andre, når det gælder nøgleteknologier."

Pengene skal blandt andet også bruges på at fordoble antallet af såkaldte unicorn-virksomheder, der på kort tid opnår en høj værdisætning, samt sikre at alle husstande i EU får adgang til 5G.

"Vi har allerede rigtig mange penge til rådighed. Det, vi gør i dag, er at sikre de rigtige målsætninger og milepæle undervejs. Hvert år vil vi offentliggøre en rapport, som skal vise, om vi er på vej, eller om der er behov for at gøre noget mere eller noget andet," lød det fra Margrethe Vestager.

Denne artikel er leveret af MediaWatchs søstermedie ITWatch.

Dansker skal lede forhandlinger om regulering af techgiganter i EU

Vestager: Der skal være dialog om skadeligt indhold 

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Radio Loud er snart no more, mens sportslisten skal genoplives, hvis det står til kulturministeren. Brancheorganisationer råbte vagt i gevær over nyt lovforslag om moms på rettigheder, en tv-status blev gjort op, og Frankfurt Bogmesse vendte tilbage i fysisk form. Alt det og meget mere i ugens overblik over slagets gang i mediebranchen. (Rettet)

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs