MediaWatch

Polen vil tage ny medieskat til genovervejelse efter kritik

Regeringen i Polen trækker nu i land, efter flere medier har kritiseret en plan om at indføre en særskat på annonceindtægter og kaldt det et slag mod pressefriheden.

En række polske medier gik kollektivt i sort i sidste uge i protest mod et forslag fra regeringen om at indføre en ny annonceafgift. "Medier uden valg" lød overskriften. | Foto: Kacper Pempel/Reuters/Ritzau Scanpix

Efter en række af Polens største uafhængige medier i sidste uge gik i sort skærm uden nyhedsdækning i 24 timer i protest mod regeringens forslag om at indføre en særafgift på annonceindtægter, har landets regering tirsdag meddelt, at den vil revidere sit udspil. Det skriver Financial Times.

Mediernes kritik er udløst af, at det polske finansministerie tidligere på måneden præsenterede en plan, som indebærer, at der indføres en afgift på mellem 2 og 15 pct. på annonceindtægter, som gøres afhængig af indtægternes størrelse, hvilken type af medie, annoncerne indrykkes i, samt hvad der reklameres for.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Ny Zetland-chefredaktør, redning af radiokanaler og Radio Loud 2.0 har været ingredienserne i denne uges mediegryderet. Få stillet sulten med vores sammenkog af de vigtigste historier i denne briefing.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs