MediaWatch

SF foreslår kulturfrikort til unge - skal kunne gå gratis i biografen

SF har foreslået, at børn og unge får et frikort til gratis kulturoplevelser såsom biografen, teatre og zoo, når landet åbner igen. Direktør i Gyldendal ser det som en god mulighed for at stimulere kulturlivet.

Foto: Annika Byrde/Ritzau Scanpix

250 kr. på et kulturfrikort bør gives til alle børn og unge i Danmark, dels så de kan få øget trivsel efter mange måneders nedlukning - og dels så kulturlivet kan få en tiltrængt hjælpende hånd. Sådan lyder et forslag fra SF, som bliver hilst velkomment af direktør i Gyldendal, Morten Hesseldahl, skriver Berlingske.

Ifølge forlagschefen kan det være en god måde at stimulere efterspørgslen på kulturområdet - så længe ordningen dækker over en bred vifte af tilbud.

Realiseres idéen vil det koste staten omkring 150 mio. kr. at give et klippekort til børn og unge op til 25 år ifølge partiets beregninger. Socialdemokratiet kalder foreslaget spændende og er klar på at drøfte det med støttepartiet, mens organisationen Dansk Erhverv er mere skeptisk over for en frikort-ordning.

Minister: Det er for tidligt at begynde genåbning af kulturinstitutioner

S er åben for hjælpepakke til ugeaviser 

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Ny Zetland-chefredaktør, redning af radiokanaler og Radio Loud 2.0 har været ingredienserne i denne uges mediegryderet. Få stillet sulten med vores sammenkog af de vigtigste historier i denne briefing.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs