MediaWatch

Zenia Stampe tager over som medieordfører for Radikale Venstre efter Jens Rohde

Radikale Venstre har udpeget kulturordfører Zenia Stampe som ny medieordfører i forbindelse med en større rokade i partiet.

Zenia Stampe (th) får comeback som medieordfører efter Jens Rohdes afgang fra Radikale Venstre | Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Det bliver Zenia Stampe, der tager over fra Jens Rohde på medieområdet som ordfører for Radikale Venstre. Det fremgår af en pressemeddelelse.

Zenia Stampe er desuden kulturordfører og miljø-, natur- og landbrugsordfører. Hun er langt fra ny på medieområdet. Hun har således tidligere bestredet posten som medieordfører for partiet, der derfor kan stille med erfarne kræfter, når der skal forhandles et nyt medieforlig, som er planlagt til i år.

Skiftet kommer, efter Jens Rohde i januar meldte sig ud af Radikale Venstre og dermed forlod ordførerrollen på medieområdet, som han har været en markant stemme på.

Udnævnelsen sker i forbindelse med en større rokade i Radikale Venstre, der bl.a. også gør Martin Lidegaard til ny næstformand i partiet.

Mere fra MediaWatch

Joy Mogensen: Vi vil gå et skridt længere end EU kræver

Kulturminister Joy Mogensen (S) fortæller, hun vil give danske medier mulighed for kollektive forhandlinger med techkoncerner om betaling for indhold i podcasten Indslag, hvor hun også forklarer "misforståelse" om brug af hyperlink.

Nye Medier: Vi bliver overset i debatten om tech-betaling

For en række nye digitale medier er Google og Facebook en hjælp til at blive hørt og set, lyder det fra foreningen Nye Medier, der frygter, at et krav om betaling fra techplatforme til medierne, som de store mediehuse presser på for, kan ramme dem.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs