Medieordfører forlader Radikale Venstre

Den radikale folketingsgruppe er mandag skrumpet med et medlem, da medieordfører Jens Rohde har forladt partiet.
Foto: Jens Dresling
Foto: Jens Dresling
AF RITZAU/MEDIAWATCH

Folketingsmedlem og medieordfører Jens Rohde har meldt sig ud af Det Radikale Venstre, oplyser han mandag på sin Facebook-profil.

Ifølge Rohdes opslag forlader han partiet, fordi det ikke længere i tilstrækkelig grad søger indflydelse.

I sit opslag skriver han blandt andet:

"Med henblik på at skærpe profilen på Radikale Venstre, hyrede partiet for et par år siden en konsulent. Det var alt sammen fint til en valgkamp, hvor der kun var ét at gøre, nemlig at sætte fokus på stemmemaksimering, fordi partiet lå og rodede på fem procent i meningsmålingerne."

"I min optik skete der noget med partiet i den tid. Det er, som om man stadig bevæger sig i aktivistisk valgkamp. Det gør opgaven med at placere sig i midten vanskelig."

Mediepolitik i fokus

I weekenden skrev Ekstra Bladet, at partiledelsen i Radikale Venstre forventede Jens Rohdes afgang. Det skyldtes ifølge Ekstra Bladet uenigheder med partileder Sofie Carsten Nielsen om Radikales mediepolitiske udspil, som Jens Rohde har stået i spidsen for.

Jens Rohde afviser dog på Facebook, at det har fået ham til at træffe beslutningen.

"Det handler ikke om mediepolitik, som beskrevet af ledelsen i Ekstra Bladet. Det er naturligvis altid bekymrende, når der ikke er vilje til at investere i vores demokratiske infrastruktur og til at tage et konkret livtag med techgiganternes kontrol over vort demokrati. Men man forlader ikke et parti på enkeltsager," skriver han på Facebook.

Det fremgår ikke af opslaget, om Jens Rohde agter at trække sig fra Folketinget, forsætte som løsgænger eller vælger en helt tredje vej.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også