MediaWatch

Politisk flertal indgår aftale om en ny blankmedieordning

Efter et årelangt tilløb bliver blankmedieordningen nu opdateret. Det betyder bl.a., at faste enheder såsom smartphones, tablets og computere bliver en del af ordningen.

Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Blankmedieordningen, som kompenserer rettighedshavere for privates kopiering af indhold, bliver ændret. Det er et flertal i Folketinget bestående af Socialdemokratiet, SF, Radikale Venstre, Enhedslisten og Frie Grønne blevet enige om, oplyser Kulturministeriet i en pressemeddelelse.

Blandt ændringerne er, at flere typer af medier bliver omfattet. Hidtil har kun løse medier såsom cd'er og dvd'er været pålagt en afgift, som indgår i blankmedieordningen. Det udvides nu, så også faste lagringsenheder såsom smartphones, tablets og computere omfattes.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Foreløbig kulmination på "grønlandssagen", Sjællandske køber op, sunde producentbundlinjer og TV 2 Play når nye kundehøjder. Mediebranchen har ikke ligget på den lade side i sommervarmen - få overblikket med ugens overflyvning.

Facebook lancerer podcast-funktion

Podcastproducenter får en ny kanal at nå potentielle lyttere på, når den sociale medieplatform i næste uge introducerer en særskilt podcast-funktion.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs