MediaWatch

Journalisthøjskolen håber at undgå fyringer i sparerunde

3,5 mio. kr. skal der skæres af Danmarks Medie- og Journalisthøjskoles omkostninger. Hovedparten af beløbet af fundet ved at skære ned på rejse- og printudgifter. Resten skal findes ved frivillige fratrædelser.

Foto: Niels Nygaard

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole (DMJX) har fundet 2,5 mio. kr. i besparelser ved at skære ned på rejser og printudgifter. Dermed mangler der 1 mio. kr. i nedskæringer i den udmeldte sparerunde, som skolen er ved at gennemføre, skriver Journalisten.

Kan der findes den sidste million ved frivillige fratrædelser, er der onsdag indgået en aftale mellem ledelse og medarbejdere om, at afskedigelserne, der var forventet at være nødvendige, bliver taget af bordet.

"Som det ser ud lige nu, så tror jeg faktisk, vi kan undgå fyringer. Det håber jeg virkelig," siger tillidsrepræsentant Mette Mørk til Journalisten.

Meldingen om en barbering af budgettet i 2021 blev meldt ud to dage før jul. Den primære årsag er, at uddannelsesinstitutionen er blevet pålagt at reducere antallet af studerende.

Ifølge den seneste årsrapport beskæftigede DMJX i 2019 195 årsværk.

DMJX skal spare: "Det bliver svært at undgå afskedigelser"

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs