MediaWatch

Støttepartier stejler over usikre udsigter til medieforhandlinger

Det falder ikke i god jord hos bl.a. Enhedslisten, at kulturminister Joy Mogensen (S) ikke vil love medieforhandlinger i 2021.

Søren Søndergaard, medieordfører, Enhedslisten. | Foto: Jens Dresling

I et interview med Avisen Danmark siger kulturminister Joy Mogensen (S), at coronavirussen skal "lidt på afstand", inden det trækker op til nye medieforhandlinger, og hun vil ikke love, at et oplæg lander i 2021. Den melding møder kritik, skriver Journalisten.

"Det virker, som om man ikke fatter, hvor vigtigt medieområdet er. Forhandlingerne skulle jo være gået i gang, lige efter regeringen trådte til," siger Søren Søndergaard, medieordfører for Enhedslisten, til Journalisten.

Den socialdemokratiske regering tiltrådte i sommeren 2019, og her blev der i det såkaldte forståelsespapir varslet politiske drøftelser om kursen på det mediepolitiske område. Siden er tidshorisonten for medieforhandlinger løbende blevet skubbet, og endnu er der altså ingen skarp bagkant.

Det nuværende medieforlig blev indgået i 2018 af et flertal bestående af Venstre, Konservative, Liberal Alliance og Dansk Folkeparti. Det løber frem til udgangen af 2023, men en lang række af tankerne og forslagene i aftalen er endnu ikke blevet til virkelighed.

En del af den mediepolitiske kurs fra den tidligere VLAK-regering blev ændret med finanslovsaftalen for 2021. Her blev anden fase af besparelser på DR's budget, som efter planen skulle være gennemført i 2022 og 2023, pillet af bordet.

Mere fra MediaWatch

Joy Mogensen: Vi vil gå et skridt længere end EU kræver

Kulturminister Joy Mogensen (S) fortæller, hun vil give danske medier mulighed for kollektive forhandlinger med techkoncerner om betaling for indhold i podcasten Indslag, hvor hun også forklarer "misforståelse" om brug af hyperlink.

Nye Medier: Vi bliver overset i debatten om tech-betaling

For en række nye digitale medier er Google og Facebook en hjælp til at blive hørt og set, lyder det fra foreningen Nye Medier, der frygter, at et krav om betaling fra techplatforme til medierne, som de store mediehuse presser på for, kan ramme dem.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs