MediaWatch

Kulturministerie indkalder forstærkninger på grund af arbejdspres

Arbejdspresset i Kulturministeriet, der som andre ministerier har oplevet en ophobning af sager som følge af coronakrisen, er så stort, at et ekstra hold af hænder er kaldt til.

Foto: Emil Helms

Kulturministeriets godt 100 medarbejdere har i januar fået hjælp fra yderligere 12 ansatte fra andre ministerier på grund af ophobningen af sager. Det skriver Politiken i dagens avis.

Kulturministeriet er et af de ministerier, hvor en lang række erhverv har været hårdt ramt af coronakrisen, og det har skabt en større arbejdsbyrde for ministeriets ansatte.

"Det er rigtig alvorligt, og det har været helt skrækkeligt også som leder herinde. Ligesom alle mulige andre har folk været hjemsendt meget af tiden, og det er bare sværere at fornemme, hvordan folk har det via en skærm(...). Men vi er i en bedre situation nu og begynder igen at komme mere på forkant med tingene, selv om det stadig er hektisk," siger kulturminister Joy Mogensen (S) til Politiken.

Tidligere på ugen meddelte ministeriets chef for politik og kommunikation, Michael Dahl Nielsen, at han havde valgt at forlade sin stilling bl.a. på grund af arbejdspresset.

"Det sidste år i Kulturministeriet har været vanvittigt. Ministeriet blev til et Corona-ministerie. Jeg har arbejdet som en gal. Dag, nat, i weekender og ferier. Og nu hænger det ikke sammen mere," skrev Michael Dahl Nielsen i et opslag om sin opsigelse på Linkedin.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs