MediaWatch

Joy Mogensen: Nyt Radio- og tv-nævn skal deltage mere i offentlig debat

Kulturministeren ser gerne, at det nyudnævnte Radio- og tv-nævn får en større rolle i den offentlige debat, end de seneste medlemmer af rådet havde.

Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix

Et nyt Radio- og tv-nævn er udnævnt, og det skal være bedre end det gamle til at begrunde sine beslutninger i den offentlige debat. Det siger kulturminister Joy Mogensen til Politiken.

"Det er ikke nogen hemmelighed, at også jeg har været kritisk over for det afgående nævn. Jeg havde gerne set, at det havde spillet en anden rolle i den dialog, der har været omkring dab-udbuddet (som Radio Loud vandt i efteråret 2019, red.). Jeg har som minister stået meget på, at der skulle være et armslængdeprincip, og det vil jeg stadig forsvare og handle efter, men det kræver så også, at dem, der træffer beslutningerne, indgår i den offentlige debat," siger hun.

Det nye Radio- og tv-nævns 11 medlemmer er udpeget for en periode på fire år. Professor i jura Søren Sandfeld er formand.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Kritiseret aftale om rettighedsbetaling lagt på is, mediebureauer kigger efter alternativer til Facebook, DR dropper livekoncerter, podcastbureau udvider med nye formater, og lokale radio- og tv-stationer har fået inddraget deres sendetilladelser. Læs med, når vi gennemgår ugens største mediesager.

Producenter glæder sig over droppet aftale men afblæser ikke krise

En rettighedsaftale, som i måneder har betydet stop for udvikling af fiktion til streamingtjenester, blev torsdag forkastet af Create Denmark, og det er et skridt i den rigtige retning. Det mener bl.a. Producentforeningen. Nu pågår individuelle forhandlinger med tjenesterne, men det risikerer at trække ud til efter sommer, lyder det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs