MediaWatch

Politisk aftale om kviklån: Løser sponsorat-udfordringer for dansk idrætsliv

Sponsorater for banker og spiludbydere kan igen optræde sammen hos hold, klubber og foreninger. Idrætslivet og DBU glæder sig over aftalen.

"Vi er i regeringen stolte af det opgør, vi har taget med kviklån og de ublu renter, vi tidligere har set på markedet. Samtidig lytter vi, når dansk idrætsliv siger, at deres økonomi bliver hårdt ramt. For de lokale håndboldklubber, fodboldklubber og lignende har alle en vigtig betydning for vores og ikke mindst danske børns fritidsliv," siger Dan Jørgensen (S) i en meddelelse. | Foto: LISELOTTE SABROE

(Opdateret kl 18:16 med kommentarer fra Danmarks Idrætsforbund og DBU)

En bred politisk aftale justerer kviklånsaftalen og løser problematikken omkring sponsorater for dansk idrætsliv, så idrætten kan blive sponsoreret af forbrugslånsudbydere og spiludbydere samtidig.

Det oplyser Erhversministeriet.

Regeringen har tirsdag indgået aftalen med Venstre, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten og Radikale Venstre, der justerer aftalen, som var et opgør mod kviklån i december 2019.

Den nye aftale betyder, at forbrugslånsudbydere kan optræde i sammenhæng med spillereklamer i sponsorering af klubber, hold og foreninger.

Eksempelvis kan trøjesponsorater, navnesponsorater, klubblade, bandereklamer, sponsorvægge og lignende, som forbrugslånsudbyderen betaler klubben eller foreningen for, optræde sammen med spillereklamer.

Her har eksempelvis herrernes fodboldlandshold været i klemme, fordi det både reklamerede for Arbejdernes Landsbank og Danske Spils Oddset.

Markedsføring af forbrugslånsvirksomheder i forbindelse med reklame for spiludbydere vil dog fortsat være forbudt i en reklame både online, på tv og i det offentlige rum, lyder det.

Fungerede erhvervsminister Dan Jørgensen er glad for, at et bredt flertal har fundet en løsning på den problematik, der har været rejst fra idrættens verden om, at sportsklubber og lignende ikke kunne blive sponsoreret af den lokale bank, hvis klubben samtidig har haft sponsorater fra spiludbydere.

Men samtidig fastholder man opgøret med kviklån.

"Vi er i regeringen stolte af det opgør, vi har taget med kviklån og de ublu renter, vi tidligere har set på markedet."

"Samtidig lytter vi, når dansk idrætsliv siger, at deres økonomi bliver hårdt ramt. For de lokale håndboldklubber, fodboldklubber og lignende har alle en vigtig betydning for vores og ikke mindst danske børns fritidsliv," siger Dan Jørgensen.

Aftalen skal nu behandles i Folketinget, og regeringen vil lægge op til, at forslaget behandles i denne folketingssamling, så det kan træde i kraft inden sommeren.

DBU: Vi har hele tiden bakket op om budskabet

I Dansk Boldspil-Union DBU er man tilfreds med aftalen og håber, at lovændringen kan komme hurtigt igennem Folketinget.

Unionen peger særligt på, at aftalen fastholder en stramning for kviklånsudbydere i bestræbelserne på at bekæmpe ludomani og samtidig forsøger at løse udfordringerne for dansk idræt.

"Vi har hele tiden bakket op om budskabet, at ludomani skal bekæmpes. Men med den nye aftale har vi fået en kærkommen præcisering af loven, som forbedrer situationen for hele dansk fodbold," udtaler DBU-direktør, Jakob Jensen.

Idrætsforbund: Aftale redder vigtige sponsorater

I Danmarks Idrætsforbund DIF glæder man sig også over aftalen, der sikrer, at traditionelle danske banker kan forsætte deres sponsorater i dansk idræt.

"Det er en lettelse, at den nu er effektueret. Både for vores eliteidræt, men også for de mange breddeklubber, som nyder godt af sponsorater fra lokale banker," udtaler direktør i Danmarks Idrætsforbund, Morten Mølholm Hansen, i en pressemeddelelse.

Forbundet har ellers sympati for intentionerne i kviklånsloven, understreger han.

"Idrætten skal ikke være med til at fremme sammenhængen mellem ludomani og kviklån, og DIF går ind for stramninger på reklamer for spil. Men loven om kviklån har forhindret ansvarlige banker helt uden kviklån i at yde væsentlig økonomisk støtte til dansk idræt. Dét er der heldigvis lavet om på nu."

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Ny Zetland-chefredaktør, redning af radiokanaler og Radio Loud 2.0 har været ingredienserne i denne uges mediegryderet. Få stillet sulten med vores sammenkog af de vigtigste historier i denne briefing.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs