MediaWatch

Tidligere TV 2-chef efter kritik af sexisme-kultur: "Jeg har ikke taget nok fat på det"

Flere påstande og beretninger om en mandsdomineret kultur på TV 2 får tidligere adm. direktør for tv-stationen, Merete Eldrup, til at erkende, at hun ikke gik nok i kødet på problematikken.

Foto: Casper Dalhoff/Ritzau Scanpix

Den seneste tids debat om sexisme, der bl.a. har været rettet mod kulturen på TV 2, får tv-stationens tidligere topchef, Merete Eldrup, til at se kritisk på, om hun havde fokus nok på problematikken. Det siger hun i et interview til Jyllands-Posten.

"Jeg har ikke haft berøringsangst, og jeg havde virkelig en åben dør, og man kunne komme, hvis der var noget. Men jeg må bare konstatere, når jeg kaster et kritisk blik på mig selv, at det har ikke været nok. Jeg har ikke gjort, hvad jeg kunne. For det, synes jeg, de historier, der nu kommer frem, viser. Jeg har ikke taget nok fat på det," siger Merete Eldrup til Jyllands-Posten.

Hun var adm. direktør for TV 2 fra 2007 til 2019, hvor hun blev afløst af Anne Engdal Stig Christensen. Den nuværende TV 2-direktør satte mandag ord på sit syn på sexismedebatten over for MediaWatch.

En række tidligere ansatte på TV 2 har over for Berlingske kritiseret tv-stationen for at have en kultur med eksempler på sexisme – som lumre bemærkninger eller faglig og karrieremæssig forskelsbehandling. Senest har Berlingskes chefredaktør Mette Østergaard i et brev til TV 2's ledelse berettet om, at hendes barsel og forælderskab blev problematiseret af en chef på TV 2, hvor hun før skiftet til Berlingske var chefredaktør på TV 2 News.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere