MediaWatch

Mediejurist: Ministerium har forringet mediers mulighed for at dække corona

Sundhedsministeriet har sat hegn omkring journalisters mulighed for at få adgang til dokumenter om coronakrisen. Det er en "klar forringelse" af muligheden for at dække pandemiens konsekvenser, lyder vurderingen fra mediejurist Oluf Jørgensen.

Foto: Philip Davali//

En såkaldt praksisændring som følge af et notat fra Sundheds- og Ældreministeriet har gjort det sværere for medier og journalister at få indsigt i, hvad der ligger bag de danske myndigheders beslutninger i forbindelse med coronakrisen. Det vurderer mediejurist og forskningschef ved Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, Oluf Jørgensen, over for Journalisten.

Hans vurdering er foretaget på baggrund af et notat, Ingeniøren har fået udleveret, hvori det fremgår, at Sundhedsministeriet som følge af et notat af 2. juli 2020 har foretaget en "praksisændring", som indebærer, at udvalgte oplysninger "ikke længere anses for at være omfattet af miljøoplysningslovens anvendelsesområde".

"Det betyder en klar forringelse af mediernes mulighed for at dække coronakrisen," lyder vurderingen fra Oluf Jørgensen i fagbladet med henvisning til, at notatet dækker over, at aktindsigtsanmodninger fremover ikke behandles efter miljøoplysningsloven som hidtil, men efter offentlighedsloven, som giver ringere mulighed for aktindsigt.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere