MediaWatch

Tidligere kulturministre skyder radikalt forslag ned

Udspil fra Radikale Venstre om at splitte kulturministeriet op i flere dele er ikke den rigtige løsning, lyder det fra to tidligere kulturministre.

Foto: Mikkel Berg Pedersen/Ritzau Scanpix

Kulturministeriet bør styrkes - og ikke splittes op i flere dele. Sådan lyder reaktionen fra to tidligere kulturministre, Uffe Elbæk og Elsebeth Gerner Nielsen, i Berlingske, efter De Radikales kulturordfører, Zenia Stampe, sammen med partifællerne Jens Rohde og Marianne Jelved, har foreslået at splitte ministeriet op.

I stedet bør Kulturministeriet gøres større, mener de tidligere ministre, så områder som turisme, arkitektur, oplevelsesøkonomi og de kreative erhverv bliver flyttet ind under ministerens ansvar.

#(...) i stedet for at afsnøre kunsten og give den sit eget ministerium var det måske mere nærliggende at give kunst og kunstnere meget mere spillerum på nye arenaer, herunder hjælp til at udvikle nye forretningsmodeller, så der bliver penge til at skabe kunst. Ikke bare til at formidle den. Derfor bør man gøre Kulturministeriet større,” siger Elsebeth Gerner Nielsen.

Forslaget fra Radikale Venstre blev fremlagt i en kronik i Berlingske onsdag. Det indebærer, at der skal oprettes et selvstændigt kunstministerium og et selvstændigt idrætsministerium. Folkeoplysningen skal flyttes til undervisningsministeriet, mens mediepolitikken skal være i statsministeriet.

Ifølge Zenia Stampe er udspillet udløst af, at partiet har "mistet tålmodigheden" med regeringen på det kulturpolitiske område, rapporterede Ritzau.

"Det her er et forsøg på at lokke en kulturpolitik ud af socialdemokratiet. Vi har ventet over et år på at finde ud af, hvad den socialdemokratiske kulturpolitik er, og vi er bange for, der ikke kommer noget, hvis vi ikke udfordrer dem mere direkte."

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Radio Loud er snart no more, mens sportslisten skal genoplives, hvis det står til kulturministeren. Brancheorganisationer råbte vagt i gevær over nyt lovforslag om moms på rettigheder, en tv-status blev gjort op, og Frankfurt Bogmesse vendte tilbage i fysisk form. Alt det og meget mere i ugens overblik over slagets gang i mediebranchen. (Rettet)

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs