MediaWatch

Hver femte private virksomhed har fået lønkompensation

Økonom mener, at lønkompensationsordningen har været en genistreg, fordi den har holdt hånden under økonomien.

Foto: Nykredit/PR

31.260 virksomheder har fået midlertidig lønkompensation for 263.000 job i perioden fra 9. marts til 8. juli. Det svarer til næsten 20 pct. af samtlige virksomheder med ansatte i den private sektor. Det viser en analyse fra Danmarks Statistik.

Cheføkonom i Dansk Erhverv Tore Stramer kalder det en meget høj andel. Ifølge ham viser det, at lønkompensationsordningen har været ekstremt populær og nødvendig under coronakrisen. Lønkompensationsordningen står lige nu til at blive afviklet lørdag 29. august.

"Set fra min stol er der ingen tvivl om, at lønkompensationsordningen har været en genistreg, der har afskærmet dansk økonomi fra den helt store brutale nedtur," siger Tore Stramer i en skriftlig kommentar.

Medier med særskilt pakke

For medievirksomheder har det også været muligt at søge en særskilt hjælpepakke, da mange medier ikke har kunnet sende medarbejderne hjem på lønkompensation, idet mediet fortsat skulle udgives under coronakrisen. I stedet har de søgt om kompensation for det kraftige annoncefald, der har været i marekdet.

Den såkaldte mediehjælpepakke kompenserer medierne økonomisk, hvis de har tabt mere end 30 pct. af annonceomsætningen i foråret på grund af coronakrisen og nedlukningen af landet.

223 medier fra flere hjørner af branchen havde søgt om kompensation via denne, da fristen for første runde af kompensationsordningen udløb i slutningen af juni.

Lønkompesation har afværget en del

Lønkompensationsordningen blev lanceret for at afholde virksomheder fra at fyre medarbejdere som følge af lavere aktivitet under coronakrisen. Via ordningen kunne virksomheder få dækket en del af medarbejdernes løn, mens medarbejderne var sendt hjem fra arbejde.

Ud over at ordningen har fastholdt flere i arbejde, så har den også sikret de berørte medarbejderes købekraft, i og med at de stadig har fået udbetalt løn.

"Dermed har lønkompensationsordningen afværget et ekstremt voldsomt fald i beskæftigelsen, samtidig med at virksomhederne har haft gode muligheder for hurtigt at starte op igen i takt med genåbningen," siger Tore Stramer.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Ny Zetland-chefredaktør, redning af radiokanaler og Radio Loud 2.0 har været ingredienserne i denne uges mediegryderet. Få stillet sulten med vores sammenkog af de vigtigste historier i denne briefing.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs