MediaWatch

Udenrigsministeriet donerer penge til presseorganisation

International Media Support får en statslig donation, der skal bruges til at støtte journalister i Hviderusland, som har været præget af demonstrationer og uro siden præsidentvalg tidligere på måneden.

Sergei Gapon/AFP/Ritzau Scanpix
Foto: Sergei Gapon/AFP/Ritzau Scanpix

250.000 kr. modtager International Media Support, der arbejder for pressefrihed, fra Udenrigsministeriet, oplyser ministeriet i en pressemeddelelse.

Donationen gives for at støtte journalister i Hviderusland, der den seneste tid har været præget af demonstrationer efter et præsidentvalg i forrige uge. Den siddende præsident Aleksandr Lukashenko vandt valget overbevisende, men fra flere kanter lyder der kritik af valghandlingen, som beskyldes for at være præget af fusk.

Siden da har der været demonstrationer imod præsidenten, og dem er der slået hårdt ned på fra det hviderussiske styres side. Det har også ramt journalister bl.a. to Berlingske-medarbejdere, der har dækket valget og de efterfølgende demonstrationer.

Ud over International Media Support, der har hovedsæde i Danmark, giver Udenrigsministeriet også 250.000 kr. til Dignity, der arbejder med bekæmpelse af tortur.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere