MediaWatch

Regeringen lægger an til regulering af sociale medier i efteråret

Frem mod efteråret skal to arbejdsgrupper på tværs af ministerier se nærmere på mulige modeller for at regulere indholdet på sociale medier i balancen mellem censur og ytringsfrihed. Også mulige særregler for influencers er på bordet, siger ordfører, samt krav om hurtig nedtagning af overgrebsmateriale.

Foto: Aleksander Klug/Ritzau Scanpix

Når vi er rykket ind i efteråret, står flere medierelaterede diskussioner i kø på den politiske dagsorden. Ud over medieforhandlingerne, som regeringen har meldt ud, skal i gang i år, vil regeringen tage livtag med regulering af indhold på sociale medieplatforme som Facebook og Instagram.

Tirsdag forklarede retsordfører Jeppe Bruus (S) til DR, at regeringen er klar til at stille krav til, hvor hurtigt materiale, der indeholder seksuelle overgreb på børn og unge, skal fjernes fra sociale medier.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

"Helt generelt synes jeg selvfølgelig, at vi chefredaktører skal stille op"

Principielt bør mediechefer også stille op til kritiske interviews, når medierne forventer det samme af fx politikere, mener Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen, efter kritik fra tidl. statsminister af manglende interviews med B.T.'s ansv. chefredaktør Michael Dyrby i kølvandet på dokumentarfilmen om metoo på TV 2.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs