MediaWatch

Journalisthøjskolen vender tilbage til 18 måneders praktik

Få år efter Danmarks Medie- og Journalisthøjskole besluttede at forkorte praktikperioden fra 18 til 12 måneder, er bestyrelsen på opfordring fra branchen vendt rundt og føjer igen et halvt år mere til praktiktiden for de studerende.

Foto: Mogens Flindt/Ritzau Scanpix

Mindre end et år efter den forkortede praktikperiode på 12 måneder for studerende på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole (DMJX) blev rullet ud, bliver ændringerne nu trukket i land igen og praktikperioden forlænget med et halvt år til 18 måneder. Det oplyser journalisthøjskolen i en pressemeddelelse.

"Vi har lyttet til branchens meget store ønske om at gå tilbage til en praktiklængde på 18 måneder. Til gengæld har vi også aftalt med branchen, at den så må finde eventuelle manglende praktikplader, hvis det bliver nødvendigt fremover," siger Lisbeth Knudsen, bestyrelsesformand på DMJX, i meddelelsen.

Det var i 2017, bestyrelsen på DMJX besluttede at skære en tredjedel af praktikperioden for de studerende, således at praktiktiden på de tre journaliststudier alle blev 12 måneder. Målet var at skaffe tilstrækkeligt med praktikpladser ved at smøre dem tyndere ud. Det vakte imidlertid kritik fra både studerende og praktiksteder, der bl.a. mente, at det ville forringe uddannelsen.

For mange praktikpladser

Ændringerne trådte dog først i kraft i efteråret 2019. I de efterfølgende to runder af praktiksøgning har der været stor mangel på praktikanter i forhold til antallet af praktikpladser. Årsagen til, at man i første omgang valgte at forkorte perioden til 12 måneder var, at studierne gennem en periode omvendt havde oplevet, at der manglede op mod 200 praktikpladser. Det forklarede skolens rektor, Trine Nielsen, i april til MediaWatch.

"Det var ikke fordi, vi mente, at det nødvendigvis gav bedre læring," forklarede hun.

I mellemtiden er der dog kommet flere praktikpladser til, end der var i 2017, hvilket har vendt problematikken på hovedet.

Selvom beslutningen om at forlænge praktiktiden igen er vedtaget, kan der gå op til 2,5 år, før ændringerne senest træder i kraft ved udgangen af 2022. Ifølge meddelelsen vil bestyrelsen undersøge, om den allerede fra efteråret 2021 - altså om et år - kan gøre de 18 måneders praktiktid gældende.

DMJX barsler med at genindføre 18 måneders journalistpraktik

Igen er der flere praktikstillinger end journaliststuderende

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere