MediaWatch

DMJX barsler med at genindføre 18 måneders journalistpraktik

Tre år efter vedtagelsen af en forkortet praktikperiode fra 18 til 12 måneder ser Danmarks Medie- og Journalisthøjskole på, om den skal forlænges igen. Det sker efter opfordring fra bl.a. DR og TV 2.

Den såkaldte panikdag, hvor praktikanter og praktiksteder matches på DMJX. | Foto: Esben Nielsen

Om ca. halvanden måned skal bestyrelsen på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole (DMJX) tage stilling til, om forsøget med at forkorte de journaliststuderendes praktiktid med seks måneder skal gøres om.

Det fortæller skolens rektor, Trine Nielsen, som efter sidste bestyrelsesmøde i starten af april blev bedt om at undersøge muligheden for det. Ifølge hende er der flere grunde til, at det kan give mening at sadle om.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs