MediaWatch

Direktør for a-kasse forventer stigende ledighed de næste måneder

Selvom ledigheden er stabiliseret siden den kraftige stigning i begyndelsen af coronakrisen, forventer direktør for journalisternes og kommunikatørernes a-kasse, at stigningen vil fortsætte de kommende måneder.

Foto: Thomas Tholstrup

Siden 9. marts er antallet af ledige registreret af Arbejdsløshedskassen for Journalistik, Kommunikation og Sprog (AJKS) steget med 748 personer til 2695, hvilket svarer til, at godt hvert tiende medlem er arbejdsløs. Det skriver Journalisten.

A-kassens direktør, Linda Garlov, melder om et højt, men stabilt antal ledige, men forventer, at der vil ske et ryk i den forkerte retning, fordi det hidtil primært har været selvstændige og freelancere, der har meldt sig ledige.

"Men de afskedigelsesrunder, der har været på medie- og kommunikationsarbejdspladserne som følge af coronakrisen, har vi stort set ikke set i ledighedstallene endnu," siger Linda Garlov til Journalisten.

I slutningen af maj blev der præsenteret ledighedstal for april. Tallene viste en ledighedsprocent på 5,4 – det højeste niveau siden 2013.

Mere fra MediaWatch

Joy Mogensen: Vi vil gå et skridt længere end EU kræver

Kulturminister Joy Mogensen (S) fortæller, hun vil give danske medier mulighed for kollektive forhandlinger med techkoncerner om betaling for indhold i podcasten Indslag, hvor hun også forklarer "misforståelse" om brug af hyperlink.

Nye Medier: Vi bliver overset i debatten om tech-betaling

For en række nye digitale medier er Google og Facebook en hjælp til at blive hørt og set, lyder det fra foreningen Nye Medier, der frygter, at et krav om betaling fra techplatforme til medierne, som de store mediehuse presser på for, kan ramme dem.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs