MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Fornyet debat om Radio Loud, en ministeriel beklagelse af ordre til DR og TV 2 om corona-nedlukning og ny dansk bogstreamingtjeneste. De er blandt sagerne, som har rørt sig i ugens løb i mediebranchen, og som du kan blive klogere på her.

Kulturminister Joy Mogensen (S) var i ugens løb i centrum for flere mediepolitiske begivenheder, som trak overskrifter. | Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Når det om en uge igen bliver tid til en overflyvning over ugens vigtigste begivenheder i mediebranchen, så vil maj være blevet til juni. Så det, du sidder med hér, er altså forårets sidste udgave af MediaWatchs ugentlige opsummering. Den begynder nu:

Onsdag rykkede kulturminister Joy Mogensen (S) ud med en beklagelse af den ordre, som blev udsendt af Kulturministeriet til DR og TV 2 i coronakrisens første fase. Her lød beskeden, at medarbejdere skulle sendes hjem på nær dem, der beskæftiger sig med nyhedsdækning og beredskab. Det har ministeriet ikke lov til, og det er "beklageligt", at meldingen blev givet som et pålæg til de to public service-institutioner. Bestyrelsesformændene hos DR og TV 2 kvitterede efterfølgende for, at ministeren har tonet rent flag i sagen.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

TV 2-ansatte bruger efteruddannelsesdage på kulturforbedring

TV 2 Nyhedernes ansatte bliver trukket to uddannelsesdage på kurser, der skal forbedre arbejdsmiljøet efter sidste års fokus på kulturproblemer og en hård tone i afdelingen. Det sker efter aftale med tillidsfolk og er en fælles investering i arbejdet, siger hovedtillidsrepræsentant.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs