MediaWatch

Kulturministeriet finder ny chef i Energiministeriet

Afdelingschef i Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet bliver ny departementschef i Kulturministeriet under kulturminister Joy Mogensen (S).

Kultur- og kirkeminister Joy Mogensen (S) | Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

Det bliver Dorte Nøhr Andersen, der tager over efter Marie Hansen som ny departmentschef i Kulturministeriet. Det oplyser ministeriet i en pressemeddelelse.

Den nye departementschef kommer fra en stilling som afdelingschef i Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet og afløser Marie Hansen, der i marts blev udnævnt til ny direktør for Folketinget.

"Dorte har en stærk profil, der kan åbne Kulturministeriets stærke faglighed op for nye måder at arbejde på. Både med vores opgaver og omverden. Som det første står vi midt i en coronakrise, hvor vi sammen skal sikre et stærkt, levende og deltagende kultur-, forenings- og idrætsliv. Jeg glæder mig meget til samarbejdet," udtaler Joy Mogensen i meddelelsen.

Dorte Nøhr Andersen er uddannet cand.scient.pol. fra Københavns Universitet og har de seneste fem år været afdelingschef i Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet. Før da har hun bl.a. været vicedirektør i Energistyrelsen. Med skiftet til Kulturministeriet får hun for første gang nærkontakt med kultur-, idræts- og foreningslivet.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs