MediaWatch

De Radikale vil genindføre sportslisten - og tilføje cykling og ishockey

Flere sportsbegivenheder skal kunne ses af mindst 75 pct. af befolkningen, mener Radikale Venstre, der vil have genindført og udvidet den sportsliste, der ellers blev skrottet ved seneste medieforlig.

VM i fodbold i sommeren 2018. Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix

Radikale Venstre har forfattet en ny verison af den afskaffede sportsliste over danske og internationale sportsbegivenheder, som størstedelen af danskerne skal have adgang til. Det skriver TV 2.

I modsætning til den tidligere sportsliste, der krævede, at 9 ud af 10 i befolkningen kunne følge med i sportsbegivenhederne på listen, vil Radikale sænke kravet til en ny liste, således af det kun er mindst 75 pct. af danskerne, der skal kunne se de pågældende kampe.

"Det er et EU-direktiv, vi tager udgangspunkt i, og det virker ganske udmærket i andre lande. Det kan også komme til at virke i Danmark, hvis vi tør at lave en bekendtgørelse, hvor vi udnytter hele rammen i EU-direktivet, og hvor vi gør det på fællesskabets præmisser og ikke på markedets præmisser," siger partiets medieordfører, Jens Rohde, til TV 2.

Konstitueret kulturminister Rasmus Prehn (S) er positivt stemt over for forslaget, men er skeptisk over for, hvorvidt det kan lade sig gøre, skriver TV 2. Han vil derfor indkalde politiske partier samt aktører fra branchen til en drøftelse af mulighederne. SF og Enhedslisten udtrykte i slutningen af sidste uge opbakning til indførelsen af en ny sportsliste.

Sportslisten blev afskaffet ved det seneste medieforlig mellem VLAK-regeringen og Dansk Folkeparti. Den aktuelle tv-konflikt mellem distributøren Yousee og Discovery, der sidder på flere sportsrettigheder som OL, har fået Radikale Venstre til at efterlyse en sikkerhed for, at seerne har adgang til de større sportsbegivenheder, selvom Discoverys 11 kanaler ryger ud af Yousees tv-pakker.

Flere bliver ramt: Tv-kunder hos Fullrate mister kanaler

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere