MediaWatch

Retsudvalg peger på landsdommer som ny Ombudsmand

Efter Folketingets Ombudsmand varslede sin afsked tidligere på året, er afløser fundet i skikkelse af landsdommer.

Foto: Jens Dresling/Politiken/Ritzau Scanpix

Folketingets Retsudvalg har indstillet landsdommer Niels Fenger til posten som Folketingets Ombudsmand. Det skriver Kristian Hegaard (R), fungerende formand for udvalget, på Twitter.

Det er ifølge formanden et enigt retsudvalg, der er samlet om at pege på Niels Fenger. Folketingets Ombudsmand behandler ved flere lejligheder sager, som vedrører pressen – eksempelvis i spørgsmål om klager i forhold til praksis om offentlighedsloven og aktindsigter.

Netop den omdiskuterede offentlighedslov, der i sin nuværende form trådte i kraft i 2014, har Niels Fenger været fortaler for, skriver Politiken. Loven er flere gange blevet kritiseret for de begrænsninger, den sætter for, hvilke oplysninger i den offentlige forvaltning der kan gives aktindsigt i.

"Formålet med de ændrede regler er ikke at stække pressen og undgå kritik af den til enhver tid siddende regering. Bag lovændringen ligger såmænd en – efter vores opfattelse helt saglig – vurdering af, at behovet for offentlighed ikke er vigtigere end behovet for, at ministre træffer afgørelser på det bedste mulige oplyste grundlag," skrev Niels Fenger og Søren H. Mørup, professor i offentlig ret ved Aarhus Universitet, i 2013 i en kronik i Politiken, inden loven blev vedtaget.

Posten som Folketingets Ombudsmand blev ledig tidligere på året, da Jørgen Steen Sørensen forlod den efter at have bestredet virket i syv år. Han stoppede for at blive dommer ved Højesteret. Det blev han formelt og endeligt godkendt til i september.

Ombudsmand er godkendt som ny dommer i Højesteret

 

Mere fra MediaWatch

Lav tilslutning fra kunderne til Netflix' spilleplatform

Inden udgangen af 2022 vil Netflix have fordoblet sit udbud af mobilspil. Men på de ni måneder siden lanceringen af de første spil, har kun en lille del af abonnenterne udvidet deres Netflix-forbrug fra TV til også at gælde gaming.

Efter 18 år er det slut med NFL på Viaplay

Siden 2004 har danske fans kunnet følge amerikansk fodbold på Viaplays kanaler, men nu er det slut: Markedet har forandret sig for meget, lyder det fra Viaplay Group, der hidtil har siddet på rettighederne.

Lindhardt og Ringhof ser gevinst i forskelligheder med nykøbte Clio

Med overtagelsen af edtech-selskabet Clio har Lindhardt og Ringhof Uddannelse forstærket sin topposition på markedet for lærermidler. En ny, samlet platform vil stå klar inden for ”et års tid”, siger direktør. Konsolideringen vil også betyde afskedigelser bl.a. af Clios adm. direktør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs