MediaWatch

Ombudsmand er godkendt som ny dommer i Højesteret

54-årige Jørgen Steen Sørensen har klaret en prøve og bliver nu dommer.

Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix

Folketingets Ombudsmand, Jørgen Steen Sørensen, er blevet godkendt som ny dommer i Højesteret.

Han har været til en slags eksamen i fire sager, hvor han har voteret først uden at deltage i selve afgørelsen. Her har han "godtgjort sin egnethed til at være højesteretsdommer", skriver domstolen i en pressemeddelelse mandag.

I sommer kom det frem, at den 54-årige jurist havde ansøgt om en ledig stilling i landets øverste domstol.

Siden 2012 har han været ombudsmand, og inden da var han i godt fire år rigsadvokat og dermed chef for anklagemyndigheden. Tidligere i karrieren arbejdede han i flere år i Justitsministeriet. 

Han tiltræder stillingen 1. november. I Højesteret arbejder 18 dommere samt en præsident. Dertil kommer administrative medarbejdere og dommerfuldmægtige.

Domstolen vurderer sager, som er anket fra de to landsretter og fra Sø- og Handelsretten. Især beskæftiger retten sig med principielle spørgsmål. Hvordan en lov skal forstås og tolkes er en kerneopgave.

Jævnligt har Jørgen Steen Sørensens vurderinger af myndigheders forvaltning fået stor opmærksomhed. For eksempel i sagen om daværende integrationsminister Inger Støjberg (V) og hendes tvangsmæssige adskillelse af syriske flygtningepar.

"Vi har ingen 12-skala. Men vores kritik i denne sag er i den meget alvorlige ende," udtalte han.

/ritzau/

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Kritiseret aftale om rettighedsbetaling lagt på is, mediebureauer kigger efter alternativer til Facebook, DR dropper livekoncerter, podcastbureau udvider med nye formater, og lokale radio- og tv-stationer har fået inddraget deres sendetilladelser. Læs med, når vi gennemgår ugens største mediesager.

Producenter glæder sig over droppet aftale men afblæser ikke krise

En rettighedsaftale, som i måneder har betydet stop for udvikling af fiktion til streamingtjenester, blev torsdag forkastet af Create Denmark, og det er et skridt i den rigtige retning. Det mener bl.a. Producentforeningen. Nu pågår individuelle forhandlinger med tjenesterne, men det risikerer at trække ud til efter sommer, lyder det.

Læs også

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs